Even voorstellen

Wie ben ik?

Ik ben Marissa Soenveld, ik sta midden in het leven waarin ik bewust keuzes maak in mijn leefstijl en voedingsgewoontes. In 2001 ben ik afgestudeerd als verpleegkundige en ik ben vervolgens jarenlang werkzaam geweest als obstetrie verpleegkundige in het ziekenhuis. Na deze jaren ervaring binnen de reguliere geneeskunde, ben ik in contact gekomen met verschillende aspecten binnen de complementaire zorg. Ayurveda gaf bij mijzelf direct de doorslag: deze kennis van het leven staat zo dicht bij ieder mens en voelt als logisch en vanzelfsprekend. Inmiddels heb ik mijn 4 jarige HBO studie Ayurvedic Practitioner binnen Eisra afgerond en ben ik gestart met mijn praktijk voor leefstijl en voedingsadviezen volgens de Ayurvedische visie.

Mijn aandachtsgebied is gericht op het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS), begeleiding volgens de Ayurvedische visie kan hierbij een effectieve ondersteuning geven.


Ik ben tevens werkzaam als docent verpleegkunde binnen het volwassenenonderwijs aan een ROC in midden Nederland. Op deze manier maak ik een verbinding voor mijzelf tussen de reguliere geneeskunde en de kennis vanuit de Ayurveda. Een waardevolle combinatie!


Marissa Soenveld, Ayurvedic Practitioner.


Sama Balans

Betekenis Sama Balans

Sama is een sanskriet woord en betekent onder andere gelijkmatig en goed. Sanskriet is de taal die van oorsprong uit India komt. Wanneer je je in balans voelt, dan zijn meerdere aspecten van jouw lichaam en geest in evenwicht. Er is sprake van een goede en gelijkmatige verdeling van meerdere factoren die verbonden zijn met jouw persoonlijke leven. Het is belangrijk om te leven en te eten volgens jouw constitutie, hiermee breng en houd je jezelf in balans.

Een hortensia is het symbool voor harmonie, in evenwicht zijn. De rode kleur symboliseert kracht en energie, maar ook liefde voor jezelf en voor anderen.